رعايت اصول و استاندارد در كارتن مواد غذايي

استاندارد بسته بندي ورق كارتن و كارتن براي مصارف عمومي نخستين بار در سال ۱۳۴۵ در ايران تدوين و منتشر شد. البته اين استاندارد بر اساس پيشنهاد هاي دريافتي و در گذر زمان بار ها مورد تجديد نظر قرار گرفت.

در نهايت طي اجلاس كميتهٔ ملي استاندارد بسته بندي در سال ۱۳۹۴ به تصويب رسيد. امروزه همين استاندارد به عنوان استاندارد ملي ايران شناخته مي شود كه استاندارد كارتن مواد غذايي هم بايد بر اساس همان تعريف و توليد شود.

هدف از تدوين اين استاندارد تعيين ويژگي ها، روش هاي آزمون، نمونه برداري ورق كارتن و همين طور كارتن براي بسته بندي محصولات مختلف از جمله كارتن مواد غذايي است. البته اين استاندارد عموما براي ورق كارتن و كارتن تهيه شده از ورق، براي بسته بندي محصولاتي كاربرد دارد كه جرمشان تا ۴۰ كيلو گرم است.

بر اساس اين استاندارد، كارتن عبارت است از گنجايه اي توخالي كه از ورق كارتن تهيه شده و براي محافظت از كالا طي حمل ونقل، از محل توليد تا مصرف استفاده مي شود. كارتن بر اساس كالايي كه داخل آن قرار مي گيرد، و همين طور شرايط حمل ونقل، ابعاد و اشكال مختلفي دارد.

از انواع عادي، دايكاتي و تلسكوپي كارتن، براي توليد كارتن مواد غذايي استفاده مي شود. ورق كارتن هم انواع مختلفي دارد، از جمله سه لايه و پنج لايه و هفت لايه، كه بسته به مورد مصرف، براي توليد كارتن مناسب براي مواد غذايي از آن ها استفاده مي شود.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.