اگر مي خواهيد رشته هاي زعفران را بخريد، بايد به شدت رنگ دهي، سال برداشت، كشور محل كاشت و مقدار رطوبت آن دقت كنيد. برش، رنگ و عطر هم بايد در خريد زعفران صادراتي بررسي شوند.
شدت رنگ دهي:
هرقدر شدت رنگ دهي بالاتر باشد، مطمئن مي شويد زعفران كمتر دست كاري شده و طعم، عطر و رنگ بيشتري دارد. استاندارد بين المللي براي زعفران درجه يك، حداقل شدت رنگ دهي ۱۹۰ است.
سال برداشت:
زمان خريد زعفران صادراتي بسيار مهم است. فصل برداشت زعفران پاييز است. البته اگر زعفران به درستي انبار شود، براي سال ها مي ماند. اما اگر گزينه هاي مختلفي داريد، زعفراني را بخريد كه به تازگي برداشت شده است.
برش و رنگ:
دنبال رشته هاي متراكم و كامل باشيد. رشته هاي زعفران بايد قرمز و شبيه شيپور باشند. رشته هايي كه سفيد، نارنجي يا زرد هستند، پرچم يا خامهٔ گل هستند. اين قسمت ها وزن زعفران را بيشتر مي كنند، اما طعمي ندارند.
رطوبت:
مقدار رطوبت در زعفران هاي مختلف، از ۲ درصد تا بيش از ۲۰ درصد است. رطوبت زعفران هرقدر كمتر باشد، بهتر است. رطوبت باقيمانده در زعفران وزن و درنتيجه قيمت آن را افزايش مي دهد؛ كيفيت زعفران را هم كاهش مي دهد.
عطر:
عطر زعفران بايد زياد باشد. زعفران را با نوك انگشت هايتان بسابيد و دوباره بو كنيد. بوي آن بايد بيشتر شده باشد؛ بايد بوي تازگي و تميزي بدهد، نه بوي كهنگي يا بوي خاك.